Punaviini

Pinot Noir Königsbecher

Tallenna myöhemmäksi
Kategoria:Punaviinit
Tuotenumero:63215
Tuottaja: Weingut Heitlinger/ Burg Ravensburg
Rypäleet:Pinot Noir
Alkoholi:13,50 %
Maa:Saksa
Alue:Baden-Wurttemberg
Pakkauskoko:75 cl
Myyntierä:6 plo/ltk
Tarjoilulämpötila:16-18°C

Lisätietoa

Claus Burmeister on Heitlingerin viinitalon kantava voima ja visionäärinen eteenpäin viejä. Taustalla hänellä on vahva bisnestalouden ja viinikulttuurin koulutus, mutta suurimman opin viininvalmistukseen hän on oppinut isäänsä seuraamalla. Brumeisterin isä johti Ravensburgin linnaa ja siellä Claus oppi viininkasvatuksen kaikki vaiheet. Vuonna 1995 hän nousikin isänsä paikalle Ravensburgin johtoon. Yhdistymisten jälkeen vuodesta 2009 hän on johtanut Ravensburgia sekä Heitlingeriä. Kellarimestari Jürgen Kernin sekä heidän tiimiensä kanssa, heillä on tavoitteena elvyttää ja kehittää alueen viinien arvostus.

Viinin valmistuksessa äitiluonnon tuottamat viinirypäleet tehdään viineiksi puhtaalla käsityöllä. Nämä kaksi seikkaa ei ole Burmeisterin mukaan toisiaan poissulkevia, vaan toisiaan kehittäviä. Tämä lähestymistapa vaatii viinin ymmärtämistä, jotta sitä voidaan kehittää ja viedä eteenpäin. Uusien tekniikoiden käyttö ja viinin kasvun seurannan avulla pystytään suunnittelemaan viinin lopputulos ja pitää kiinni korkeasta laadusta.

Heitlingerin viinitalo sijaitsee Kraicgaussa joka kuuluu Etelä-Saksassa sijaitsevaan Badenin alueeseen, mutta Kraichgau on paljon enemmän kuin vain osa Badenia. Maaperä on merkeliä ja kalkkikiveä, jotka ovat muodostuneet 220 milj. vuotta sitten. Viinitarhojen rinteet avautuvat kohti eteistä aurinkoa, joka kypsyttää lempeästi alueen rypäleet.
Pinot Noir Königsbecher kuva
Pinot Noir Königsbecher iso kuva