Valkoviini

Riesling Hattenheim Engelmannsberg 2012

Tallenna myöhemmäksi
Kategoria:Valkoviinit
Tuotenumero:63684
Tuottaja: Weingut Balthasar Ress
Alkoholi:12 %
Maa:Saksa, Rheingau

Lisätietoa

Balthasar Ressin perusti vuonna 1870 Ressin teurastajasuvun vesa Balthasar Ress. Balthasar joka myös oli teurastaja itse. Hän perusti myös majatalon ”Gasthof Ress” Hattenhaimin kylän pääkadulle. Majatalo onkin Ressin suvun hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan sekä viininvalmistuksen kulmakivi, josta toiminta on lähtenyt kasvamaan. Vuonna 1880 Balthasar osti konkurssiin menneen Rheinallee tilan. Tilalle perustettiin Hotell Ress. Kukoistavan hotelli- ja ravintolabisneksen yhteyteen sopikin hyvin alkaa tuottamaan omia viinejä joita voitiin myydä omissa ravintoloissa. 
Viininviljely lähtikin nopeasti kukoistamaan ja 1900-luvun alkupuolella Carl Ress lähtikin laajentamaan tuotantoa ja osti läheisiä viljelymaita sekä vuokrasi naapuritilalta lisää kellarikapasiteettiä. Muutaman hehtaarin viinitila on kasvanut 46 hehtaariin vuosikymmenien aikana. Balthasar Ress onkin ostanut tarkkaan valittuja viinitiloja, jotta viinin tuotannon korkea laatu saadaan säilytettyä. 
Balthasar Ressin ajatuksena onkin tuottaa paikallisia viinejä joissa territorrioiden ominaisuuksien kuuluu näkyä. Heidän mielestään viinit eivät voi olla keinotekoisia, vaan ne täytyy suunnitella. Suunnittelussa täytyy ottaa huomioon maaperän ja ilmaston lisäksi huomioon ekologisuus. Kaiken toiminnan pitää olla harmoniassa luonnon kanssa ja hyötyjen sekä haittojen punnitsimen on heidän ideologiassaan tärkeää.

Riesling Hattenheim Engelmannsberg 2012 kuva
Riesling Hattenheim Engelmannsberg 2012 iso kuva